Work OS

Work OS of Work Operating System. Nog nooit van gehoord? Logisch, want de term is net gepitched door Monday.com, één van de bekendere team management & productiviteit tools (passend in het rijtje naast bijvoorbeeld een Asana).

Een Work OS is een (uiteraard cloud-based) software platform waar teams specifieke workflows en apps op bouwen. Het verzamelt informatie van externe tools, helpt teams communiceren binnen een context en brengt alle workflows samen in één plaats.

In heel wat ondernemingen en teams worden heel wat verschillende applicaties gebruikt. Sommige van die tools overlappen deels in functionaliteit en er zijn vooral veel ‘gaten’ tussen al die applicaties. Die zogenaamde whitespace wordt opgevuld door veel manueel werk: Overbrengen van contact data van je CRM naar je mailingtool, het plannen van een contentplan langs die mailingtool & langs een social media tool,…

En daar zorgt een Work OS dan voor de verbindingen én de centralisatie. In die zin voegt een Work OS duidelijkheid en overzichtelijkheid toe aan reeds bestaande oplossingen die verschillende tools met elkaar laten praten. Denk maar aan IFTTT, automate.io, Zapier,…

Zo’n Work OS zou je dan ook moeten toelaten om sneller te schakelen als onderneming, omdat je minder afhankelijk bent van ‘klassieke’ IT spelers en je minder codeer skills in huis moet hebben.

Dat ze daar bij Monday.com slimme marketeers hebben zitten (yep, zowel product als communicatie), wisten we al langer, maar het idee van een Work OS helpt toch om veel problemen waar momenteel bedrijven mee worstelen alvast conceptueel anders te benaderen. Wat vind jij er van?

Twitter
Share
Share

Contacteer ons

Wacht niet om digitaal te innoveren.

Digitale tips & tricks?

Dat kan, schrijf je in op onze maandelijkse mailing Traag Digitaal.