Blog
Filip

Google Jobs

Google jobs, tot voor kort kon je zo je vacatures bij de tech gigant vinden, maar sinds kort is ‘Google Jobs’ als search dienst ook uitgerold in België. En dat zou wel eens een game-changer kunnen zijn voor de hele rekruteringsmarkt (die al heftig in beweging is de laatste jaren). Google doet waar het goed in is nu immers ook voor jobs: gerichte & actionable zoekresultaten voorschotelen aan zijn gebruikers. Als je nu bijvoorbeeld zoekt op ‘vacature marketing manager‘, krijg je niet enkel de gewone reeks zoekresultaten waar je dan op moet doorklikken, maar krijg je in Google zelf de

Lees meer »
Blog
Filip

The Agile MT

Ik zag deze week een onderzoek voorbij komen waarin directieleden niet echt positief gestemd waren over hun eigen organisatie en effectiviteit. En dan gaat het over governance, effectiviteit, voorbereiding en tijdsbesteding van management meetings. Het onderzoek gebeurde door een leverancier van software voor boards, management teams (MT),… dus hun oplossing ligt voor de hand. Maar onze ervaring leert vooral twee dingen: zowel KMO’s als MT’s binnen grote ondernemingen zijn echt nog zoekend om innoverend te werken. enkel een totaalaanpak heeft echt zin. En dat mag niet verwonderen, want in de werking van je MT, board,… komen heel wat complexiteiten samen:

Lees meer »
Blog
Filip

Vlaio ondersteund KMO’s met digitalisatie

Als KMO weet je dat je moet investeren in digitalisatie. Temeer daar heel wat van de investerigen in technologie snelle terugverdientijden hebben. Maar je blijft natuurlijk met de investering zitten die je wel moet maken eerst. De Vlaamse overheid wil de Vlaamse KMO’s helpen en je kan tot 50% van je investeringsbedrag laten subsidieren. Op 1 september lanceert VLAIO de oproep digitale transformatieprojecten. Waar dient deze subsidie voor? Met de subsidie voor digitale transformatieprojecten subsidieert de Vlaamse overheid immers de kennis die je nodig hebt om van een dergelijke transformatie een succes te maken. Je dient hiervoor samen te werken

Lees meer »
Blog
Filip

Telewerken Cheat Sheet

Ok, telewerken to the rescue volgens onze overheden. Maar hoe begin je eraan als je daar als KMO nog niet op ingezet hebt? Een snelle ‘first aid’ om telewerk mogelijk te maken.

Lees meer »
Blog
Filip

Shopify quick setup

Digitaal aan je verkoopskanalen toevoegen blijkt nu nog belangrijker dan ooit. JOINED! Digital steekt de handelaars en KMO’s graag een handje toe met een complete gids om binnen enkele uren te starten met online verkopen. Corona tijden of niet, een win voor jou en je klanten.

Lees meer »