experience design tools

Journey Canvas

Inzicht in de weg die jouw (potentiële) klant aflegt vertrekkende van haar noden (en niet vanuit jouw processen) is zonder twijfel een van de meest krachtige tools om jouw product of service klantgerichter te maken.

Download nu gratis jouw journey mapping canvas.

De elementen

noden

Wat zijn de noden van jouw klant op elk moment? Probeer hier granulair en in de woorden van de klant te denken. Iemand heeft geen nood aan een auto, maar aan een manier om ergens te geraken. Als een bepaald persona een toonzaal binnenstapt wil ze eerst een gevoel krijgen van de mensen die er werken, terwijl een ander persona ongestoord een moterkap wil opendoen.

activiteiten

Wat zijn de activiteiten die jouw persona (moet ondernemen). Activiteiten zijn zaken waar je als onderneming niet perse impact op hebt. Iemand die zich ziek voelt in het weekend moet zoeken wie de dokter van wacht is, waar die woont en er ook fysiek geraken.

touchpoints

Touchpoints zijn alle interacties tussen mensen en jouw onderneming. Het invulformulier op je website, de waarschuwing dat je website niet veilig is, de glimlach van de onthaalmedewerkster, de factuur die je stuurt,…

mood

Als je noden, activiteiten en touchpoints (as-is) gemapt hebt ga je kijken hoe jouw persona zich daar bij voelt. Van welke activiteiten en touchpoints wordt ze vrolijk, welke creëren frustratie?

opportunities

Now the fun part begins: Denk na welke touchpoints waar frustratie rond bestaat je kan veranderen? Misschien kan je wel touchpoints toevoegen om een antwoord te geven op noden die je nu niet beantwoord. Of misschien verwijder je bepaalde touchpoints beter.

gericht

Een journey is altijd in functie van een bepaald persona. Dus die moet je eerst duidelijk hebben. Meestal zal je wel zien dat je heel wat overlap hebt.

Zo kan je toch je proces beheersbaar houden en toch klantgerichter werken.

SHAREN IS CAREN

Hoe meer mensen aan de slag gaan, hoe beter de wereld wordt.

Journey Mapping Canvas screenshot

Download journey mapping canvas

Ga met jouw team aan de slag om de reis van jouw klanten te maken.

Je kan onmiddellijk de download starten.