Sofie & Tom

Dikke proficiat! Blij dat jullie de eendjes gevist hebben!

Jullie vinden nog een cadeau op volgende locatie:
Dikke proficiat!

Crab, Klaartje & Rik, Ka & Filip

Sofie en Tom, vertel daar eens iets over… en dat vraag je dan aan je getuigen… dan komen direct heel wat verhalen naar boven, en diegene die enkel voor vanavond aan de toog bestemd zijn eerst natuurlijk.

Maar omdat we straks nog heel graag willen meevieren met onze love birds houden we die voor… wel ja, aan de toog (als we van de dansvloer geraken natuurlijk).

Sofie en Tom dus, dat is heel wat complementariteit… kwatongen zouden al eens van tegenpolen durven spreken.

Sofie ademt kleur, hoe meer hoe liever. In alle vormen. Kleren, tassen, auto,s, tot drankjes en wc brillen toe.

Als er daarentegen een boek 50 tinten zwart zou bestaan, dan zou Tom die geschreven hebben. Samen een regenboog, een indian summer en een moonlight shadow. All in one.

Sofie is een echte satisfier. Please now, overthink… well someday…

Tom is dan weer een echte maximizer. Geen keuze zonder een diepgravende analyse, excel met uiteraard minstens enkele draaitabellen en de betere vlookup. Sofie houdt ook van excel, daar niet van, zolang het aantal lijnen maar omgekeerd evenredig is met het aantal kleurtjes.

Zo’n combinatie is de ideale mix voor een solide huis en thuis voor Sam en Max,… waar nog een paar kleine keuzes gemaakt moeten worden…

Emotioneel balanceren ze elkaar ook mooi uit, Sofie kan erg hoog gaan (van je wieieieieie) en soms iets lager zakken. All is always well voor Tom die zorgt dat Sofie haar poezelige, kleine en schattige voetjes weer op de grond terecht komen. Wist je trouwens dat Sam en Max al bijna de schoenmaat van mama hebben? Met haar laarzen zijn ze al vaak op pad, we zijn benieuwd wat de hakken gaan geven.

Maar naast die complementariteit zijn er ook heel wat overeenkomsten tussen Sofie en Tom.

Zo houden ze beiden van skiën, van zorgeloos, liefst zonder vallen, de berg af suizen. Vroeger met de haren in de wind, nu met een stevige helm op. Die liefde voor skiën zijn ze druk aan het doorgeven aan Sam en Max, die de kamikaze stijl van de mama alvast lijken te hebben geërfd.  En wij zijn vooral ook zelf blij dat ze dat niet enkel met ‘het gezin’ doen.  Ze gaan ook jaarlijks met de vrienden de berg op.  La joue du loup, een voor de wereld goed verborgen skiparel geniet hun voorkeur.  Daar hebben ze elkaar ook herontdekt. Tom was opeens verdacht vroeg wakker en altijd bereid om mee de ‘chocolat chaud koek’ te gaan halen samen met Sofie.  Het bezorgde mij, als standaard vroege vogel die gewend was om naar de bakker te gaan alvast verwarrende, maar aangename ochtenden.

We moeten echter nog back, way back into time. Want Sofie en Tom kennen elkaar al vanuit hun studententijd. Van de pintjes, het zingen, de kebabs (*andere spreker*) en natuurlijk ook van al dat studeren.

Sofie studeerde TEW en Tom handelsingenieur. Over de gelijkwaardigheid van die richtingen doen wilde geruchten de ronde, waar we enkel met een estafette vanavond een sluitend antwoord op durven formuleren.

Dat studeren brengt ons overigens tot een volgende gezamenlijke liefde.

Tom gaf het goede voorbeeld en trad als eerste tot het praesidium van Ekonomika toe. Samen met zijn collega’s van het 72e werkingsjaar (shoutout to ploeg Concordia) gaf hij – niet geheel verrassend –  logistiek een heel jaar lang de nodige glans en belichting.   Sofie volgde later en mocht in het 74e werkingsjaar jaarwerking en Erasmus in goede banen leiden.  Gezellig mensen verwelkomen en mee op sleeptouw nemen, dat is blijkbaar een job in het studentenleven. Voor ze aan die taak begon was Tom als campagneleider mee verantwoordelijk om de aanstelling van Sofie en de rest van haar ploeg Xtension in goede banen te leiden en te zorgen dat de nodige kennis en enthousiasme aan de dag werden gelegd.  Aan enthousiasme was bij Sofie alvast geen gebrek, ze had nog wat overschot voor de rest van de ploeg.

En enthousiasme, dat delen ze ook voor muziek. Voor een streepje metal, dat ook al eens door de boxen des huizes knalt (zijn dat eigenlijk al Mackies?), met het gekende gevolg: Sam en Max willen later drummer en gitarist worden en oefenen nu al op de synthesizer van papa Rammstein nummers in met erg *luide* overgave. -Maar we weten allemaal dat echte love songs uit de mond van Ed Sheeran komen. En zelfs daar gaan onze love birds samen naartoe. Al zou het kunnen dat Tom meer oog had voor het aantal lichten en exact type van boxen dan voor het stemgeluid van Ed.-

En die 2 stoere, knappe zonen, zonder twijfel Tom zijn evenbeeldjes, zijn natuurlijk hun grootste en mooiste gemene deler. 2 ventjes die kenmerken van de mama en de papa verenigen en daar hun eigen zeer schattige en soms koppige mix van gemaakt hebben. 2 kerels die de liefde die Tom en Sofie voor elkaar koesteren hebben versterkt. Hoe kan je anders een lockdown met 2 kleuters in een smal rijhuis overleven? Dat kan enkel met een hele hoop prachtige authentieke, veelkleurige liefde.

En op die liefde klinken we. Met bubbels, met rum rose, met whiskey, maar vooral met de wens op nog heel veel van die liefde.